Tapijt

Slaapkamertapijt

 

Ongeveer tweederde van ons leven brengen we binnen door . De kwaliteit van het binnenklimaat is daarom zeer belangrijk en bepalend voor onze gezondheid. Voor velen onbekend, is dat er overal in huis kleine stofdeeltjes rondzweven die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.


Uit onderzoek is gebleken dat er 50 % minder fijne stofdeeltjes rondzweven in ruimtes met zachte vloerbedekking, dan in ruimtes met een harde vloer , als laminaat of een vinylvloer.
Deze stofdeeltjes bepalen de kwaliteit van de lucht in uw woonhuis waarin de luchtkwaliteit vaak verre van optimaal is. Met alle gezondheidsrisico's van dien.

Dit is aangetoond door het onafhankelijke Duitse instituut GUI (Geselschaft für Umwelt- und Innraumanalytik) Dit Instituut heeft in opdracht van de Duitse Allergie- en Astmabond (DAAB) onderzoek gedaan naar fijne stofdeeltjes in binnenruimtes

lucht in huis
 
Stof tot Nadenken!

De lucht die we inademen is van grote invloed op onze gezondheid. Omdat we gemiddeld 90% van onze tijd binnen doorbrengen, is een gezonde binnenlucht heel erg belangrijk. In onze huizen is fijnstof aanwezig, veel meer dan we vaak aannemen. Fijne stofdeeltjes zijn met het blote oog niet te zien, maar kunnen leiden tot ademhalingsproblemen. Vooral als u een harde vloer heeft, blijven die fijne stofdeeltjes ronddwarrelen, waardoor ze worden ingeademd. Veel mensen realiseren zich dat niet…

Hoe gezond wilt u wonen?

Om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren heeft Desso een nieuw innovatief tapijt ontwikkeld: DESSO Airmaster® for Home. Dit tapijt houdt fijne stofdeeltjes tot 8 keer beter vast dan andere vloeren. DESSO Airmaster® for Home zorgt er voor dat de hoeveelheid opdwarrelend stof, bijvoorbeeld door openzwaaiende deuren of spelende kinderen, sterk wordt verminderd. De fijne stofdeeltjes worden door de speciale garens vastgehouden tot de volgende stofzuigbeurt. Daardoor ademen we veel minder stof in en zorgen we voor een beter binnenklimaat.

DESSO AirMaster® for Home zorgt voor een gezonder binnenklimaat

Bij harde vloeren blijven fijne stofdeeltje opdwarrelen elke keer als iemand een deur opent of voorbij loopt. DESSO AirMaster® for Home is een uniek en gepatenteerd vloerconcept. Met DESSO AirMaster® for Home worden fijne stofdeeltjes opgevangen en vastgehouden tot de eerstvolgende stofzuigbeurt. Zo adem je minder stof in en zorgen we voor een gezonder binnenklimaat.

 

Westland Vloer en Raam heeft een uitgebreide tapijtcollectie in huis met de merken:
Bonaparte 
Desso
Parade
Interfloor
Yunieq

 slaapkamertapijt